Που να κρύψεις ηλικία πλεον!!

Άνθρωποι που ελπίζουν να κρατήσουν την ηλικία τους ένα μυστικό δεν θα θέλουν πλέον να πάνε κοντά σε έναν υπολογιστή .
Thomas HuangΤίτλος:Thomas Huang

Αμερικάνοι ερευνητές έχουν αναπτύξει ένα λογισμικό που μπορεί “σχεδόν ακριβώς” να υποθέσει την ηλικία σας. Αυτό το λογισμικό χρειάζεται μια εικόνα του προσώπου σας για να υπολογίσει την ηλικία σας. Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις UIUC, το λογισμικό εκτίμησης ηλικίας είναι χρήσιμο στις εφαρμογές όπου δεν πρέπει να ταυτοποιήσετε/αναγνωρίσεται συγκεκριμένα κάποιο πρόσωπο (για λόγου προστασίας των προσωπικών δικαιωμάτων κυρίως) αλλά ενδιαφέρεσται μόνο για την ηλικία του. Αυτό δεν είναι ένας εύκολος στόχος για ένα κομμάτι του λογισμικού επειδή η ανθρώπινη διαδικασία γήρανσης καθορίζεται όχι μόνο από τα γονίδια ενός προσώπου, αλλά και από πολλούς άλλους παράγοντες συμπεριλαμβανομένης της υγείας, το ύφος διαβίωσης, τη θέση διαβίωσης, και ακόμη και τις καιρικές συνθήκες.
Παραδείγματα χρήσης των αλγορίθμων αναγνώρισης ηλικίας αποτελούν ο εμποδισμός ανηλίκων από αγορές ποτών/τσιγάρων/κλπ ακόμα και από μηχανές πώλησης, όπως και η άρνηση πρόσβαση παιδιών σε ενήλικους ιστοχώρους.
Το λογισμικό μπορεί να υπολογίσει τις ηλικίες από χρόνο σε χρόνο 1.93. Η ακρίβεια του λογισμικού κυμαίνεται αυτή την στιγμή περίπου στο 50% κατά το υπολογισμό των ηλικιών μέσα σε 5 έτη, σε περισσότερο από 80% κατά την υπολογισμό των ηλικιών μέσα σε 10 έτη. Η ακρίβεια μπορεί να βελτιωθεί με την πρόσθετη κατάρτιση στις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων των προσώπων.

Εκτός από την εκτέλεση των στόχων όπως ο έλεγχος ασφαλείας και ο έλεγχος επιτήρησης, το λογισμικό ηλικία-εκτίμησης θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ηλεκτρονική διαχείριση σχέσης πελατών.Παραδείγματος χάριν, οι σπάζοντας απότομα φωτογραφίες φωτογραφικών μηχανών των πελατών θα μπορούσαν να συλλέξουν τα δημογραφικά στοιχεία–όπως πόσοι ενήλικοι άνδρες και γυναίκες αγοράστε τα burgers, ή ποιοι ποσοστό των εφήβων αγοράζει ένα ιδιαίτερο μη αλκοολούχο ποτό.Ή, συνδυασμένος με τους αλγορίθμους που προσδιορίζουν το φύλο ενός προσώπου, το λογισμικό ηλικία-εκτίμησης θα μπορούσε να βοηθήσει να στοχεύσει στα συγκεκριμένα ακροατήρια για τις συγκεκριμένες διαφημίσεις. Παραδείγματος χάριν, μια επίδειξη καταστημάτων να διαφημίσει ένα νέα αυτοκίνητο ή μια βάρκα καθώς ένας άνδρας περπατά κοντά, ή έναν νέα ιματισμό ή καλλυντικά καθώς μια γυναίκα περπατά κοντά.

«Όλο αυτό μπορεί να γίνει χωρίς παραβίαση καθένας της ιδιωτικότητας,» Huang εν λόγω. «Το λογισμικό μας δεν προσδιορίζει τα συγκεκριμένα άτομα. Υπολογίζει ακριβώς τις ηλικίες τους.»

Η χρηματοδότηση παρέχηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών και η νοημοσύνη προώθησε τη δραστηριότητα ερευνητικών προγραμμάτων. Οι ερευνητές δημόσιευσαν τα συμπεράσματά τους στα δύο περιοδικά: IEEE συναλλαγές στα πολυμέσα και IEEE συναλλαγές στην επεξεργασία εικόνας το 2008.

Μάθετε περισσότερα στο γραφείο ενημέρωσης του Πανεπιστιμίου του Ιλλινόις.