Μια κυψέλη από την Oracle

Πως μια κυψέλη μπορεί να συνδειαστεί με το Enterprise 2.0 μήνυμα της γνωστής εταιρείας λογισμικού Oracle; To Beehive, κατα το ελληνικότερον η Κυψέλη (ξέρετε αυτή που φτιάχνουν μέλι οι μέλλισες, όχι η άλλη που δεν βρίσκεις να παρκάρεις), αποτέλει την τελευταία πρόταση της εταιρείας σε επίπεδο λογισμικού συνεργασίας και επικοινωνίας. Μια πρόταση που έρχεται να αντικαταστήσει την λύση του Collaboration Suite που παρήχετο μέχρι πρόσφατα και να περάσει αυτού του τύπου τις λύσεις που προσφέρει η εταιρεία σε μια νέα εποχή, στην εποχή του Enterprise 2.0.
Η Oracle ανήγγειλε τη νέα Enterprise 2.0 πλατφόρμα της, το Beehive, στo Oracle OpenWorld developers conference στο Σαν Φρανσίσκο στα τέλη του Σεπτεμβρίου. To Beehive αποτελεί το προιόν ενός 3ετούς προγράμματος «υλικολογισμικού επικοινωνιών» (communications middleware project) εξολοκλήρου φτιαγμένο από την ίδια την Oracle. Ο σκοπός πίσω από αυτό το πρόγραμμα ήταν να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα για να ενσωματώσει την επικοινωνία και τη συνεργασία μέσα στην επιχείρηση.

Tο Beehive παρέχετε μέσω των λύσεων Oracle Middleware και ορίζεται ως:

“A next-generation collaboration application for the enterprise that takes people past the silos of collaboration channels such as e-mail, calendars, instant messaging, and document management to an integrated, unified experience. It facilitates more-efficient collaboration, leading to new ideas and timely, actionable decisions. It lets IT support a centrally managed, self-service, secure, compliant environment built on Oracle technology and can be integrated into business flows via APIs and workflows.”

Η Κυψέλη της Oracle παραδίδει μια περιεκτική και ανοικτή πλατφόρμα για τις ασφαλείς επικοινωνίες και την ενσωματωμένη συνεργασία. Έχει σχεδιαστεί για να παραδίδει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών συνεργασίας συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών σύσκεψης, ανταλλαγής μηνυμάτων (messaging), ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ημερολογίου, και ομαδικών χώρων εργασίας τοπικά εντός των τοιχών του οργανισμού είτε μέσω του Oracle-On Demand χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο SaaS.

Αυτή η κυψέλη, το Beehive της Oracle, διαθέτει μια cross-platform αρχιτεκτονική βασισμένη σε ανοικτά πρότυπο που υποστηρίζει γνωστές εφαρμογές όπως το Microsoft Outlook, το Zimbra, το Pidgin, κλπ και διαθετει παράλληλα και δυνατότητα συνύπαρξης και συμπλήρωσης των λύσεων του Microsfot Exchange και του Lotus Notes. Το Beehive παρέχει όλες αυτές τις δυνατότητες μέσω ενός ενιαίου, μοντέρνου και εύκολου interface χρηστών και αντίστοιχα ενοποιημένης διοίκησης που εκμεταλλεύται την δύναμη των επιχειρηματικών δυνατοτήτων του Oracle Fusion Middleware, τη Oracke βάσης δεδομένων, και των εφαρμογών της Oracle.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Το Beehive, αποτελεί σίγουρα μια κυψέλη για τις διάφορες εφαρμογές που συσσωρεύονται στους οργανισμούς και αφορούν την καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία. Κάποια από τα επιπλέον πλεονεκτήματα που έχει να προσφέρει είναι:

  • Ασφάλεια Επικοινωνιών : Όλες οι επιμέρους εφαρμογές εκμεταλλεύονται σε ένα ενοποιημένο μοντέλο πληροφορίας, το οποίο διασφαλίζεται κεντρικά και απόλυτα σαν μία οντότητα.
  • Ενσωματωμένη Συνεργασία : Βασιζόμενοι σε διεθνή standards και ακολουθώντας το μοντέλο των hot-pluggable μερών, η αρχιτεκτονική του Beehive επιτρέπει στους οργανισμούς να ενσωματώσουν εργαλεία συνεργασίας στις υπάρχουσες επιχειρηματικές εφαρμογές και διαδικασίες.
  • Αυξημένη Ασφάλεια και Συμμόρφωση με Κανονιστικά Πρότυπα : Περιλαμβάνονται όλες οι γνωστές δυνατότητες εξασφάλισης των πληροφορίων που προσφέρονται εδώ και χρόνια από την Oracle, όπως verifiable deletion, auditing, policy management και encryption.
  • Μείωση του κόστους ιδιοκτησίας : Συνεργάζεται πλήρως με υπάρχοντα εργαλεία συνεργασίας και εξυπηρετητές σε Windows, Linux, και Solaris, μειώνοντας σημαντικά τα έξοδα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε τοπικά είτε κεντρικά μέσω του Oracle On Demand.

Το Oracle Beehive είναι άμεσα διαθέσιμο δωρεάν για 30 day online trials. Περισσότερες πληροφορίες μπορείται να βρείτε online στο site της Oracle , ενώ στο Oracle Technology Network μπορείται να κατεβάσεται το λογισμικό και να δείτε demo του.